Passarel·la de vianants a Petrer (Alacant). Carme Pinós

Projecte 1991. Construcció 1998

Unes ruïnes d’un aqüeducte, una zona rural degradada, una rambla seca. Al fons, unes muntanyes. Un suburbi sense cap espai públic que l’identifiqui. Aquest és el context on se’ns demana construir una passarel·la per als vianants.
Més que una passarel·la que uneixi dos punts, es pretén construir una zona d’articulació entre el poble i el suburbi. No volem fer de la zona un espai urbà, sinó més aviat marcar el territori per apropiar-nos d’ell de forma més subtil.
L’estructura està composta per tres arcs que es creuen per sostenir una plaça a mig recorregut. La inclinació del paviment farà que ens asseguem amb la mirada cap a les muntanyes.
El paviment és com una taca d’oli que vessa i provoca, a l’altre costat de la rambla, uns moviments de terra que formaran la façana de la nova plaça.
L’actuació vol ser unitària: res té la voluntat d’anar per separat. Els llums s’entremesclen amb les fustes de la pèrgola, el paviment tallat fa de seient o s’ondula en un exercici de papiroflèxia per formar butaques. Sempre a les vores, mai com elements afegits.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Referencias

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s